vrijdag, maart 14, 2014

Foodblog Friday

Ik ben dol op koken, bakken en alles wat met eten te maken heeft, en ik probeer regelmatig nieuwe recepten uit. Ik dacht, laat ik er eens eentje delen!! Dit recept komt deels uit het magazine cupcake heaven, en deels uit mijn eigen hoofd ;-) Ik ben er dan weer niet zo een die zich precies aan het recept houdt ;-)

Here we go:
Appelkaneelcupcakes met pudding 18 stuks
Nodig voor de cupcakes:
375 gr zelfrijzend bakmeel
90 gr ongezouten boter, koud uit de koelkast in kleine blokjes gesneden
200 gr fijne kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 tl citroenrasp
310 ml karnemelk
1 losgeklopt ei

Nodig voor de vulling
1 grote rode goudreinet
2 tl kaneel
1 el suiker

Nodig voor decoratie
75 gr zachte boter
1 bus poedersuiker (a 250 gr)
75 ml gecondenseerde melk
75 ml mascarpone

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zeef in een schaal het meel en met je handen doe je er de boter door tot er kruimels ontstaan, het wordt dus géén bal! Daarna doe je de suiker, vanillesuiker, citroenrasp, karnemelk en ei erdoor, goed roeren, niet kloppen! 

Schep de vormpjes halfvol en doe er een schepje vulling op! Doe er daarna nog een eetlepel beslag op en zet ze dan 18 a 20 minuten in de oven! let goed op want ik had ze 20 minuten gedaan en ze waren té droog, dus 2e lading 18 minuten en het was veel beter!

Vulling maken:
Schil de appel en snijd hem in parten, haal het klokhuis eruit. Snijd hem daarna in hele kleine stukjes! Neem een koekenpan en verhit deze. Doe er een eetlepel boter in en bak de stukjes appel met 1 tl kaneel even tot het een beetje plakkerig begint te worden, dan zijn ze bijna gaar. Doe er dan 1 el suiker door en roerbak nog heel even tot de suiker gesmolten is. Laat dan afkoelen et voila!

Als de cupcakes gebakken zijn laat je ze afkoelen en pas als ze helemaal afgekoeld zijn doe je de topping erop en zo maak je deze:

Klop de boter zacht met de mixer en doe daarna alle andere ingrediënten in de kom en meng alles goed! Schep deze in een zak en spuit er een toef op elk cupcake'je. Daarna nog een snufje kaneel erop ter garnering en klaar!

Je kunt ze het beste in de koelkast bewaren, maar denk erom haal ze minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast zodat de crème weer wat zachter wordt!

Variatietips:
Zoals ik al zei, ik volg nooit precies een recept, dus ook deze keer niet. Het bovenstaande recept is al aangepast van het origineel btw! 
* Gebruik een tl kardemom door het beslag of kaneel, maar kardemom maakt ze iets frisser!
* Kies, in plaats van het appelkaneelmengsel, voor een tl lemoncurd als vulling, erg lekker fris in combinatie      het beslag waar karnemelk in zit!
* Je kunt ook gewoon een paar bessen/bramen/stukjes aardbei of chocolade gebruiken als vulling
* Je kunt de garnering ook nog op smaak brengen met kaneel, of kardemom, of citroenrasp of een smaakstof van bijvoorbeeld Patidess
* Kies voor stukjes peer als vulling, met een beetje kaneel en doe door het beslag een handje fijngehakte        pecannoten yummmmm!!!

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: