dinsdag, oktober 28, 2014

Project Life Mei 2014

De maand mei... Zoals ik eerder al zei... deze maand besloot ik toch 2 spreads per maand te doen. Ik had gewoon té veel foto's per maand om maar 1 spread te maken en eigenlijk vind ik het ook heel erg leuk om te maken dus waarom niet! 

De hele spread van 1-15 mei, ik ben wel tevreden over deze spread, ook weer meer eenheid en zachte kleuren, vooral roze en mintgroen, mijn favoriete kleuren van het moment.
 Linkerpagina... Heerlijke Quinoa salade, het recept erin want deze wil ik niet meer vergeten. Deze maand stond wel in het teken van het ontdekken van superfoods en gezond eten. Ook werd het weer mooi weer en konden we meer naar buiten toe!

 De rechterpagina, nieuwe kleertjes voor de kindjes, Callen die gekke dingen doet, gewoon leuk!

De hele spread van 16-31 mei 2014, heel tevreden over deze spread, eenheid, rust, mooie kleur...

 De linkerpagina... een heerlijke maand... Een 1 op 1 uitje met Skylar, zo gezellig, Pixie had haar eerste verjaardagsfeestje, en we gingen ijsjes eten! En... voor het eerst in hele lange tijd weer eens naar een scrapwinkel geweest WOW!
 De rechterpagina...een en al Callen ;-) ja dat kleine mannetje maakt zoveel mee voor de eerste keer en ik heb zoveel leuke foto's van hem *dweep dweep*

Deze maand koos ik eens voor 1 kleur, ik was steeds niet zo tevreden over de "rommel" die het werd en ik heb een aantal keren kaartjes geruild en kreeg heel veel mintgroen terug, gelukkig want het is echt mijn favoriete kleur momenteel (al bijna het hele jaar haha) En ik vind de sfeer gewoon zacht en lief. Het geeft eenheid en rust op zo'n spread wat ik fijn vind bij al die drukke kleurrijke foto's!
Ik kan natuurlijk ook kiezen voor zwartwit foto's maar dan heb ik vaak het gevoel dat ik een hoop "mis" in details oid, bijvoorbeeld de prachtige mooie blauwe ogen van mijn kinders...

Volgende week juni 2014!!

vrijdag, oktober 24, 2014

Food blog Friday #13

Oké ik zou nog wat recepten delen wat betreft PumkinSpice.
Ik ben dol op Amerikaanse dingen, lekker overdone, groots en gezellig, tenminste dat is hoe ik het zie. In Amerika hebben ze rond deze tijd natuurlijk ALLES met pompoenen en dus ook PumkinSpice Latte bij Starbucks en aangezien er in Amersfoort een Starbucks zit waar ik mezelf heeeeel af en toe verwen (of waar manlief mij verwend), moest ik die echt proberen en ohhwwwmmmmggggeeee wat is die lekker!!! Dat deelde ik op Facebook en vriendin Wilma stuurde mij een recept om hem zelf te maken! Hier de link   met filmpje zelfs!

Maar ja dan moet je eerst nog de pumkinspice mix voor elkaar hebben en die ziet er als volgt uit:
4 tl kaneelpoeder
2 tl gemberpoeder
½ tl nootmuskaat
½ tl gemalen kruidnagel
1 tl piment

De pompoen die je erdoor doet heb ik als volgt gemaakt:
Ik nam een flespompoen en sneed daar 3 plakken af. Schillen en in blokjes snijden en met 1 el suiker koken tot het helemaal gaar is. Dan uit laten lekken en door een fijne zeef drukken of eerst met de staafmixer pureren en dan door de zeef drukken. Dan nog 1 el suiker erdoor roeren en klaar!
Het recept van het filmpje heb ik aangepast naar mijn eigen smaak en is als volgt geworden:

Nodig Voor 2 bekers Latte:

1 beker melk met 1 volle eetlepel pompoenmoes, 1 tl kruidenmix, 1 tl vanille-essence en 2 tl suiker aan de kook brengen. Of je zet daarna de staafmixer erop, óf je gebruikt de melkopschuimer van je koffie-apparaat óf je gebruikt zo'n mixertje, in ieder geval tot je melk lekker schuimig is!
Je schenkt de melk in 2 bekers. Maak dan 2 espresso's. Giet die langs de zijkant ook in de bekers.
Doe er daarna een flinke toef slagroom op en wat kruiden en eventueel karamelsaus (yummy) en dan ziet het er zo uit:

Ik had nog genoeg pompoenmoes over (de eerste keer maakte ik veel meer dan hierboven omschreven!) en bedacht me dat er veel pumpkinpie gemaakt werd maar dan met vulling uit blik, ik bedacht dat ik dat ook wel zelf kon maken maar had geen zin in een taart maar wel in cupcakes en heb het volgende recept gemaakt:

Pumpkinspice cupcakes

Nodig:
220 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 tl baking soda
½ tl zout
1½ tl van die pumpkinspice mix zoals hierboven omschreven
100 gram donkerbruine suiker
2 grote eieren
225 gr pompoenpuree
120 ml zonnebloemolie
80 ml melk
1 tl vanille-essence

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden
Doe de bloem, bakpoeder, baking soda, kruiden en zout door elkaar in een schaal
In een grote schaal de olie melk puree en eieren met elkaar mengen, doe daarna de suiker en vanille erdoor. Als dit goed gemengd is, doe je er in 1 keer de droge mix bij en meng je het totdat alles nét gemengd is, niet te veel mengen/te lang kloppen. Zorg wel dat er geen klontjes in je droge mengsel zitten dus wellicht even zeven van tevoren.
Schep dit beslag in 14 cupjes en bak ze 17 a 18 minuten af in de oven!
Het ruikt heerlijk en je krijgt er honger van! Het zijn super luchtige lekkere cupcakes en zijn lang houdbaar.

Je kunt er eindeloos mee variëren door bijvoorbeeld rozijntjes of cranberries erdoor te doen, of chocoladegalettes. Ook kun je er allerlei toppings opdoen, bijvoorbeeld chocoladebotercreme, of cheesecakefrosting, slagroom waar chocolade aan toegevoegd is of zelfs een klein beetje drank zoals koffielikeur, of een hele andere kant op, een frisse topping met citroen bijvoorbeeld óf om dingen nog warmer en geuriger/smaakvoller te maken, een topping met gember... kortom... keuze te over met deze heerlijke herfstige cupcake!
Ik zeg: duik de keuken in en ga lekker bakken en experimenteren en laat me heel graag weten wat jij het lekkerste vond!! En nieuwe ideeën altijd welkom!!

dinsdag, oktober 21, 2014

Project Life April 2014

De maand april is goed gevuld, op dit gebied want we hebben de eerste verjaardag, nl die van Skylar. 
Maar hier eerst mijn maandoverzicht... een rommeltje, qua kleur en foto's en er zit geen eenheid in, ben dus niet zo heel erg tevreden over deze spread.
 Dit is de linkerpagina... Vooral veel Callen, Zoals je ziet is er echt van alles wat te zien qua kleur en stijl, rommel dus!
 De rechterpagina..... Ik ben wel dol op de foto's van deze pagina's!

 Ik besloot om een spread te maken van Skylars verjaardag, Ik vind de verjaardagen altijd erg belangrijk om goed vast te leggen voor later... eerder maakte ik miniboekjes maar met 3 per jaar is dat best een hele klus dus bedacht ik het zo te doen! 
 De linkerpagina... deze spread ben ik wel heel erg blij mee, eenheid, lief, zacht en precies zoals Skylar ook is. Mijn kleine moppie al weer 3 jaar!
 De rechterpagina...We hebben de uitjes vastgelegd, haar keuze qua avondeten, en haar verjaardagsfeest! Lekkere paaslunch gemaakt en we hebben allemaal erg genoten!
Hierna heb ik besloten toch 2 spread per maand te maken omdat ik té veel foto's heb om maar in 1 spread te verwerken. Dus 1-15 mei en 16-31 mei... maar dat dus de volgende keer!

dinsdag, oktober 14, 2014

Herfstkneuterigheid

De herfst en ik

Oké ik beken, ik heb een haat-liefde verhouding met de herfst. Haat omdat ik er niet zo goed tegen kan, de vallende blaadjes, de iebeligheid, rillerigheid, wind, regen, nattigheid, kaal, en dipjes, ik moet me er altijd tegen wapenen, dat ik niet weg glij en ook dit jaar moet ik die strijd weer leveren... en dat brengt mij weer bij het "liefdes-gedeelte" van onze verhouding... 

Ik bedenk allerlei dingen die ik leuk vind, waar ik van geniet, comfort etc, en die dingen van de afgelopen 2 weken wil ik graag even met jullie delen, wie weet heb je er wat aan....

Cupcakes/comfortfood

Ik bakte heerlijke appelcupcake's. Heel simpel basisrecept voor cake en dan de koekkruidenmix van "heel holland bakt" erdoor, en dan bovenin wat schijfjes appel steken, 20 minuten op 200 graden en voila klaar! Je huis ruikt heerlijk en je kruipt lekker even op de bank met een warm bakje (herfst)thee en zo'n overheerlijke cupcake, en je voelt je voor even weer beter! Overigens bakte ik deze met minder suiker en speltmeel dus nog wat gezonder ook.

 Overigens bakte ik daarna ook nog (pak van koopmans) mini kruimeltaartjes met Skylar, Pixie en een schoolvriendinnetje en die waren ook weer verrukkelijk!


Relaxen

Relaxen doe ik met een boekje, kopje thee, wat lekkers, even niks dus gewoon en dat deed ik met de flow weekly, wat een leuk concept, niet voor elke week maar gewoon voor af en toe tussendoor!
 Ook ik ben aan de kleur... ik vond nog 3 kleurboeken in de kast en deze is er 1 van maar ik heb niet zo heel veel potloden of goede pennen/stiften dus de kleur is een beetje beperkt nog ;-)
Kleuren zorgt dat je alleen daar mee bezig bent en je hoofd ontspant zich even...
 Boekjes lezen is en blijft een vorm van ontspanning en inspiratie ook weer zoals deze maand de tuin op tafel, een van onze favoriete magazines, omdat wij dus een moestuin hebben! Heerlijk zitten lezen, veel kennis en inspiratie opgedaan en daar krijgt ik altijd weer een goed humeur van!

Buiten zijn/tuinieren

Buiten zijn is heel erg goed, niet alleen de frisse lucht en beweging maar ook gewoon het licht en ik koos er voor een paar keer lekker naar onze moestuin te gaan, te tuinieren en oogsten en dan ga je zo prettig weer naar huis toe! Dit keer met een grote pompoen en grote courgette, en er zitten nog meer pompoenen aan dus yummy!!!

Kokkerelen/experimenteren/oogst verwerken

Ik zag in het magazine Landleven wat recepten van Madam Confituur, en ik was er weg van en besloot allereerst deze geweldige Bananenconfituur  te maken, wat is ie LEKKER!!!

Daarna koos ik voor de Peer met gemberconfituur, die heb ik nog niet geproefd eerlijk gezegd...

En afgelopen weekend maakte ik nog de Appelgelei met jasmijn en citroengras, wat heerlijk rook in ieder geval... zo zag het eruit in de pan... heel gezellig
En last but not least maakte ik nog (ik ben dol op bloemetjes) Lavendelmarmelade en ik kan niet wachten deze allemaal te proeven!!!

De pompoenoogst moet ook verwerkt worden natuurlijk dus maakte ik zondag een ovenschotel van pompoen en winterwortel en diverse kruiden (venkelzaad, chilipoeder, komijnpoeder, zout, peper en gember en piment), yummy vooral in manliefs straatje, voor ons namelijk iets té pittig (lees: te royaal gestrooid met de chilipoeder)
Ik kreeg zondag ook een PSL van Starbucks... en wat?? Pumkin Spice Latte en die vind ik ZO lekker... mijn lieve buufie Wilma kwam met een recept om het zelf te maken inclusief filmpje en met wat pinteresten kwam ik er al gauw uit hoe ik het hier zelf kon maken (allemaal amerikaanse producten. En je raadt het al, die zijn hier niet te vinden grrr) Dus ik heb het overgebleven deel pompoen van de dag ervoor omgetoverd in pumkinmash en ik heb de kruidenmix alvast gemaakt en klaargezet... heb alleen, hoe kan het ook anders.... geen melk in huis dus jammer dan!!!
Ik hou niet zo van restjes weggooien dus ik maakte deze pannenkoekjes vandaag van een banaan, een ei, geraspte schil van een halve citroen die ik nog had liggen, een klein scheutje peutermelk, wat kaneel en nog een halve appel geraspt en wat speltmeel dus heel erg lekker en ook nog gezond en ze smaakten heerlijk vonden alle 3 de kleine vreetbakkies hier ;-)

Verwennerij

Dit is ook een heel belangrijk punt! Jawel!! Ik verwen mezelf dan graag met kleine dingen die ook rustgevend werken, of comfortabel zijn zoals een paar nieuwe dikke warme sokken, of een geurkaars, een masker of een doosje lekkers
En manlief verwend mij af en toe ook, afgelopen zondag dus met de welbekende PSL waar ik het net over had! Die ga ik dus zelf maken binnenkort, ben benieuwd!
Wat zijn jouw tips om een herfst/winterdip aan te pakken? Kan er altijd nog meer gebruiken!

maandag, oktober 13, 2014

Project Life 2014 februari en maart

{Project Life 20014} deel 2! Weer 2 maanden waarbij ik 1 spread maakte per maand!

Het overzicht van februari. Ik probeerde zoveel mogelijk 1 kleur te gebruiken maar dat ging dus NIET goed op deze spread! Ik vind hem niet bijzonder goed gelukt en sowieso heb ik erg veel moeite met de "maandkaartjes" maken en een beetje leuk krijgen, maar ik ga voorbij aan het hele idee van Project Life, namelijk simpel en snel verwerken van verhalen en ik maak er meestal toch een heel werk van, maar probeer het was simpeler te houden, dat is deze maand wel gelukt! Erg minimalistisch!

 Het was een pittig maandje, maar ook een leuke! Pixie kreeg waterpokken, en ik kreeg sushi en uggs ;-) 
 Op de rechterbladzijde van de spread is het wel redelijk gelukt 1 kleur te hanteren en als "bijkleur" of juist acceptkleur werd het rood, rood van Pixie d'r kleding, rood van de taart, rood van de hartjes (tja hey valentijnsdag, trouwdag, vele herinneringen rond deze tijd!)

Dan de maand maart. Ik besloot weer gebruik te maken van de sunshine core kit, die ik lekker vrolijk en gezellig vind maar tegelijkertijd ook moeilijk omdat het best drukke en aanwezige prints zijn dus dat probeerde ik te compenseren door zoveel mogelijk 1 kleur te nemen met wat uitspringers. Ik ben er op dit moment nog niet heel erg goed in!
 Hoofdkleuren toch wel mintgroen en lime, 2 van mijn favoriete kleuren! Wel een maand van omslag van omslag voor mij wat ik erg leuk vind om dat nu zo terug te zien! Ik nam meer rust, ging weer beter in mijn vel zitten, kocht weer wat nieuwe kleding om er leuk uit te zien en goed over mezelf te voelen ook!
 De rechterpagina, ook hoofdzakelijk mintgroen/lichtblauw, dat gele xoxo kaartje had ik eruit moeten laten! Ach ja achteraf he? ;-) Immiddels heb ik iets meer geleerd te kijken en dan wat langer over zo'n spread te doen!
Heerlijk die foto's en babytoet van Callen nog! Zo leuk om terug te zien nu een paar maanden later al, hoe moet dat over 1 jaar zijn!?
Volgende week weer meer!!!

maandag, oktober 06, 2014

Project Life 2014


{Project Life 2014} 
In 2012 ben ik begonnen met Project Life, wat inhoudt, elke week een dubbele pagina maken met foto's en journaling. Het leek me zo verschrikkelijk leuk zo'n jaarboek, maar voor mij geen beginnen aan! Na 9 weken heb ik het opgegeven! Wel jammer want ik vond het super leuk om terug te bladeren.
In 2013 weer een poging, die wel heel erg lastig werd want al op 10 januari bleek ik zwanger te zijn en dat ging nou niet bepaald van een leien dakje maar... toch heb ik hem helemaal bijgehouden!

Ik wilde in 2014 wel weer zoiets doen maar niet meer elke week want het was voor mij met 3 kindjes echt bijna niet te doen. Ik besloot wel maandelijks een spread te maken, overzichtelijk leek mij en extra pagina's over bepaalde onderwerpen (overigens nog steeds niet aan toe gekomen!)

Ik begon met deze pagina, de voorste van het hele boek! De foto's zijn allemaal begin januari gemaakt en ik maakte gebruik van de sunshine core kit.

 Ik begon allereerst met 1 pagina per kind, en die van Pixie en Skylar zijn af zoals je hier kunt zien!
Hoe waren ze op dat moment, wat waren hun interesses, hoe zagen ze er uit en een simpel stukje ontwikkeling volgen door ze een tekening te laten maken om een vakje mee te vullen, ik vond het erg leuk!!!
 Dit is de bladzijde van Pixie, wat weetjes, vraag en antwoord, favorieten, feitjes en een mooie tekening!
Een stukje over Skylar hoort daar ook bij al is op die leeftijd vraag en antwoord erg moeilijk natuurlijk!
 Zo je ziet mist Callen, en ook de pagina ernaast, die ik  van de dieren wilde maken is nog niet af! Wel de foto's maar niet de layouts, kaartjes, journaling etc...oops!

Ik begon Januari gewoon maar met 1 spread per maand, en deze maand ging het prima qua foto's en gebeurtenissen!
 Linkerpagina, details. 
 Rechterpagina, zelfs wat gewone weetjes erbij gedaan want had niet zoveel te vertellen naar mijn idee

Inmiddels zijn we in oktober aanbeland en door Callens verjaardag en alle voorbereidingen loop ik net 2 weken achter maar ben druk bezig met een inhaalslag hoor! Ik geniet er weer van en ben inmiddels weer op wekelijkse spreads over gestapt omdat ik té veel foto's had en verhalen om 1 spread per maand te doen! Ik ben in augustus begonnen met wekelijks en vanaf mei al weer 2 wekelijks! Ik ben er een beetje low-key mee bezig geweest maar merk dat ik trots ben op mijn boekwerk dat het al weer wordt! Dus toch maar eens laten zien! Komende week dus meer!!!